Problemi

Da li treba da radim servis menjača ?

Servis menjača spada u redovno održavanja automatskog menjača. U to spada zamena ulja i filtera automatskog menjača. Preporučljivo je uraditi i ispiranje menjača posebnom hemijom i opremom. Ukoliko želite potpun i kvalitetno urađen servis Vašeg menjača posetite nas.

Da li je menjač pokvaren ?

Čim se oseti neka nepravilnost u radu automatskog menjača, odmah treba reagovati. Ukoliko se reaguje na vreme mogu se sprečiti veliki i ozbiljni kvarovi. Za početak je preporučljivo proveriti dijagnostičke kodove grešaka i nivo i kvalitet ulja u menjaču. Nakon toga skinuti karter menjača I proveriti ima li metalnih delova ili opiljaka. Ukoliko ima metalnih delova ili se ulje oseća na paljevinu, treba Vam naša pomoć. Ukoliko je ulje čisto i ne oseća se na paljevinu i ukoliko nema metalnih delova u karteru, postoji šansa da prenos menjača nije oštećen. Nakon toga bi trebalo nastaviti sa proverom hidrobloka. Tu ne sme biti nikakvih promašaja i za tu proveru je potrebno kontaktirati naš servis.

Šta je remont, a sta popravka menjača ?

Remont menjača podrazumeva potpuno rastaviti i temeljno očistiti ceo menjač, dijagnostikovati kvar, zameniti neispravne delove i ponovo sklopiti ceo menjač. Tada obavezno proveravamo hidrodinamičku spojnicu i hidroblok. Pored novih delova koje smo stavili umesto neispravnih, stavljamo i nov set dihtunga i gumica, novo ulje i nov filter. Garancija na ovakve popravke se odnosi na ceo menjac i iznosi godinu dana bez ograničenja na kilometražu. Popravka menjača podrazumeva popravku nekog dela menjača za koji nije potrebno skidati menjač sa vozila. Ovakve popravke su moguće na menjačima koji nemaju očigledne lomove unutar kućista menjača I koji nisu previše prljavi (ukoliko ulje u automatskom menjaču nije menjano redovno, naslage starog ulja prave velike probleme i tada se menjač mora skidati sa vozila, rasturati i čistiti). Tada se hidrodinamička spojnica ne provera i ne skida sa vozila. Garancija se u ovom slučaju odnosi samo na popravljani deo.